Mesečni horoskop

HOROSKOP NOVEMBAR 2015
Pocetna
Početak meseca nas zatiče u egzaktnoj konjukciji Marsa i Venere u Devici, polju rada i zdravlja, sa Severnim mesečevim čvorom koji je nešto pre toga promenio znak i takođe ušao u prirodno polje zdravlja, navika i rada. Ovi segmenti života će posebno biti aktivirani kod znaka Ovna, kome je krajnje vreme da uradi makar osnovne pretrage i pozabavi se svojom zdravstvenom slikom.
Takođe, Venera žena, Mars muškarac odveć blizu na nultom stepenu, pa tu već imamo priču o odnosima, preterivanju i naglosti. U blizini je još uvek Jupiter, koji samo dodatno potencira preterivanje, jer sa Jupiterom nečeg je uvek više. Ljudi će stoga u Novembru imati potrebu da budu izuzetno strastveni u svemu što rade. Reč je o instiktima, kojih je više nego razuma. Sa Venerom, Marsom i Jupiterom u igri, raspon je širok, od strasnih ljubavnih veza, impulsivnih nepromišljenih akcija, do sjajnih umetničkih tvorevina ili konflikata u drugoj dekadi meseca.
Druga očitost, promena u odnosu na oktobar je kvadrat, nepovoljan aspekt, između Saturna i Neptuna, aspekt koji se proteže preko celog meseca, koji provocira osećanje nesigurnosti, strah od neuspeha, odlaganje zbog potrage za idealnim ili čekanje idealne situacije, npr. kad je u pitanju rad u inostranstvu ili rad na sopstvenoj duhovnosti. Potom ovo je kontakt sa ekstrasenzornim ljudima ili okretanje onima sa nekritičkim pristupom onostranom, destruktivni misticizam, štetni idealizam ili na nivou mundane astrologije, pre svega utopistička politika. Videćemo kako ovaj asepkt na ličnom nivou, po znacima zodijaka, deluje sa svojom tendencijom ka konfuziji, nedostatku koncetracije i discipline, jer disciplinujući Satrun traži svoje, dok ga Neptun destabilizuje i vuče ka iluzionisanju. Biće to zapravo manjak odgovornosti, posebno u trećoj dekadi Novembra, kad i Sunce bude u nepovoljnom odnosu sa Neptunom.
Prva dekada meseca generalno bolja od druge dve, posebno od treće dekade. Pogledajmo sad svaki znak pojedinačno.

OVAN- u okviru porodičnog života i doma, prilika u domu, Ovan će se tokom prve dekade meseca osećati blokirano, a osećanje slobode koje mu je jako važno, slobode odlučivanja i delovanja je blokirano kombinacijom Marsa, planete vladara Ovna i Venere vladarke partnerstava u neodgovarajućem znaku Device, koji im nameće samo mnoštvo obaveza. Okolnosti se značajno menjaju u drugoj dekadi meseca, kad prvo Venera, a potom i Mars pređu u polje partnerstva i unesu više strasti i naprosto želje za bliskošću i ljubavlju. Kombinacija ove dve planete u polju partnrstva je kombinacija, koja stimuliše prvo dešavanja u odnosima, konkretne prilike, društvene i socijalne kontakte koji nas vuku u odnose. Dakle, poslednje dve dekade veoma dinamične u odnosima i ovaj dinamizam neće biti uvek prijatan, jer je Venera u isto vreme, u opoziciji sa Uranom zaduženim za prekide, pa će se mnoge veze u ovom periodu i biti prekinute, a emocije će oscilirati iz krajnosti u krajnost.
Kada je posao u pitanju, u prvoj dekadi meseca, radno užurbano, dok posle 12. Novembra nešto blaži tempo. U druge dve dekade meseca, oni koji su u ortačkim partnerskim poslovima, mogu doživeti prekid saradanje usled čega će trpeti i karijera i društveni ugled. Ovan inače i u ovom mesecu mnogo radi i Jupiter u polju rada, koji je dobro položen u odnosu na Sunce, a od druge dekade meseca i u odnosu na Merkura, prirodnog vladara polja rada, u polju podrške drugih, čini da Ovan bude protežiran i da novac drugih ima protok do njega. U trećoj dekadi meseca nešto teža situacija, posebno onima koji pokušavaju da realizuju studijska putovanja, putovanja druge vrste ili uopšte saradnju sa inostrantvom, tu dolazi do odlaganja.
Severni mesečev čvor je promenio znak i ušao u polje rada ali i zdravlja, pa je ovo pravi trenutak da užurbani Ovan se malo posveti i svom zdravstvenom stanju i uradi bar osnovne pretrage. Jupiter u polju zdravlja će ostati sve do narednog Septebra, a ova planeta je sklona produbljivanju i širenju svega, pa i nepovoljne zdravstvene slike.

BIK- u prvoj dekadi meseca, Bikovi su još uvek ponešeni svojim ljubavnim dešavanjima iz meseca Oktobra, pa i u bračnim vezama ali i slobodnim, prva dekada mesec čini da sve ostalo bude u drugom planu. Pritom, vladar polja doma i vladar polja novca, u polju partnerstva donosi poboljšanjem finansijskog statusa i poboljšanje u odnosima. Ukoliko je bio među nezaposlenima, Bik u Novembru sigurno počinje da radi. Onima koji već rade, vladar polja rada odlično postavljen u odnosu na inostranstvo, visoko školstvo, pa Bikovi obnavljaju u prvoj dekadi meseca kontakte koje su ranije uspostavili, kako bi poboljšali kvalitet svog poslovanja. U drugoj polovini meseca već potpuno drugačija slika u polju rada, kao da se steže obruč oko Bika i on više ne može da odlaže, ono što mu se u sferi rada, nudi kao rešenje. Podrška drugih izostaje, prijatelja pogotovo, potom ustanova koje su zadužene za socijalnu brigu. Sve ovo će samo razbesniti Bika i učiniti ga rešenim da istraje, pa će neočekivano iz veoma teške situacije u ovom mesecu, postići više nego što je i sam mislio da može. Ono na šta treba da obrati pažnju su ugovori, ukoliko je u pitanju timski rad, ortakluk ili oslanjanje na bankarske pozajmice, subvencije i sl. U drugoj dekadi meseca nešto lošija i zdravstvena slika, pa su moguća zapaljenja, akutna oboljenja, infekcije i sl, a sa Marsom u polju zdravlja i fizičke ozlede.
natalna kart
BLIZANCI- Sunce i Merkur u polju rada Blizanca, u povoljnom aspektu prema Jupiteru planeti vladaru polja karijere, pa vidimo da su snaga i dinamizam, kretanje korespodencija, mnoštvo kontakata, podržani od javnosti, društvenog ugleda i prosperiteta. Bio njihov posao vezan za rad sa javnošću ili ne, ovaj mesec će im ponuditi mogućnost da sinu, da pokažu sve svoje talente, lidierske sposobnosti i potencijale za organizaciju. Ovo je i dominacija nad radnim okruženjem, gde se Blizanac dokazuje kao centralna figura i neko ko se pita u krugu saradnika. Posebno je u Novembru podržan intelektualni rad i poslovi koji podrazumevaju putovanje, kretanje. Ovo će se povoljno odraziti i na finansije Blizanca koji bolje prihoduje u Novembru.
Kada je ljubavni život u pitanju, kao da će biti u senci usled preteranog angažovanja Blizanca u radnoj sferi, bar u prvoj dekadi meseca, dok u drugoj dekadi, prelaskom Venere u prirodno polje ljubavi, a kasnije i Marsa, odnos može biti bliskiji, ali neće podrazumevati i fizičku bliskost. Od 17. Novembra pa do kraja meseca, dolaziće i do kratkih prekida posebno ukoliko su ljubavi proistekle iz prijateljstva, ali poslednja nedelja Novembra će biti prilika za ponovni kontakt i izmirenje, pre svega kroz razgovor. U bračnim partnerstvima mnogo bolje, dom je centralno mesto zbivanja, ulaganja i uređenja, što okuplja ukućane, oko zajedničkog posla. Kada je zdravlje u pitanju Sunce i Merkur u polju zdravlja nude blagostanje, vitalnost, pokretljivost i Blizanci nisu ugroženi zdravstveno u Novembru.

RAK- prvi deo meseca u poslu veoma aktivan, ovaj znak zbog svog posla putuje, komunicira, telefonira, dok je drugi deo meseca nešto slabiji u poslovanju, manji protok vitalnih informacija važnih za posao, pa će Rak imati utisak da ga sve zaobilazi. Od polovine meseca i na poslu problemi sa autoritetima, pa Rak može biti prozvan i isprovociran od strane pretpostavljenih do te mere, da se odluči za napuštanje posla. Kada su finansije u pitanju, čitav mesec donosi prihode, sem treće dekade od 20. tog Novembra kad Rak usporava sa trošenjem, više u strahu da tako dobra situacija neće potrajati. Administrativni troškovi i odugovlačenja na koja gubi mnogo vremena ga iscrpljuju, ali je svestan da mora oposliti sve što je dugo zapuštao u proteklom periodu. Od druge dekade meseca, nešto više probema u komunikaciji sa roditeljima i uopšte u domu. Potom, problemi u partnerstvu će se reflektovati kao želja da se promeni stanište, da se Rak udalji od partnera, kako bi sačuvao mir u domu. Nailaziće na probleme baš u trenutku kada su poverovli da su ipak našli neki kompromisni dogovor sa partnerom. Kada su slobodni parovi u pitanju mlad Mesec u drugoj dekadi meseca, tačnije od 11.Novembra otvara nove odnose, polet, snagu i želju za spajanjem. Erotski život Raka počinje da biva daleko interesantniji. I pored toga, uspeha od tog datuma, imaće samo veze koje imaju ozbiljne planove i dublji ondos od samo fizičkog kontakta. Veze u kojima pored zadovoljstva partneri budu delili i obaveze. Ipak ono na šta Rak tokom Novembra treba da obrati najveću pažnju je zdravlje, jer vladar polja zdravlja Jupiter tokom Novembra ne stoji dobro, a i u samom polju zdravlja je Saturn, koji koji u lošem aspektu sa Neptunom daje pogrešne dijagnoze.
cvece 2
LAV- Venera vladarka vrednosti i novca posredno, a ujedno vlada i poljem karijere Lava, izlazi 8.Novembra iz kuće novca i prilivi kao da stagniraju ili više nisu povezani direktno sa karijerom. Lav se zato prebrojava, gleda s čime će to raspolagati u narednom periodu, podvlači crtu i poravnava račune. Posebno će aktivnosti biti u domu, užurbanosti, jer u polju doma sve do zadnje sedmice Novembra je vladar Lava, Sunce sa Merkurom, pa se ulaže u dom, nekretnine i kao da je sve na točkovima i dom na točkovima. Mnogi Lavovi će u tom periodu doneti odluku o preseljenju. A onda će od 25. Novembra posebno, deca i bavljenje decom, zajednički rad sa decom i planiranje sa njima, uzeti primat. Novembar je u svakom slučaju mesec mobilnosti Lava, kad prikuplja informacije i pravi strategije. Zapravo je pun Mesec pred kraj Oktobra, pokrenuo ključna dešavanja u životu Lava. Ova dešavanja su na neki način morala biti vezana za inostranstvo, rad u inostranstvu ili kontakt sa ljudima iz inostranstva. Nešto teža druga i treća dekada meseca, će biti onima koji studiraju i uče. Takođe sudski procesi i parnice mogu direktno poremetiti zdravlje Lava i ometati njegove planove radne, pa će ovaj znak biti prinuđen da primeni svoje moći ubeđivanja, kako bi bar donekle preuzeo kontrolu nad događajima. Od 8. Novembra se menjaju i prilike u partnerstvima i ljubavi, koje nisu išle Lavu na ruku još od Juna meseca, pa će biti nužno da pre svega izvede zaključak o dešavanjima koja su ga pratila tokom tog perioda i shvati gde je grešio i šta je naučio. Poslednjih dana Novembra kad Sunce i Merkur uđu u polje ljubavi Lava, ono što je do tad bilo samo sporadično javljanje porukama ili korespodencija, može zaživeti i prerasti u pravi odnos. Zato nek se Lav ne iznandi ako ga ljubav ponese u Novembru.

DEVICA- Venera planeta ljubavi još je u znaku Device do 8.Novembra i Mars planeta seksualnosti do 12.Novembra pa je to period koji Devica treba da iskoristi kao početak novog odnosa ili mirenje u postojećem. Od tog datuma Venera se seli u polje novca i Device se više okreću praktičnim stvarima i egzistencijalnim pitanjima. U partnerstvu preovlađuje zajednički interes i okretanje zajedničkom rešavanju tekućih problema, budzetu i finansijama, čime zajednički interes od 8. Novembra miri parove. Do 20.Novembra vladar znaka Merkur, u polju komunikacije, papriologije, korespodencije, a od tog datum od treće dekade meseca, užurbanost i aktivnost se premešta u polje doma. U bračnim partnerstvima za razliku od Oktobra meseca, sada se igra otvorenih karata i veze su funkcionalnije jer se svako okreće svom problemu, dok se zapravo istovremeno snažno razmišlja o potomstvu i od sada nešto otvorenije o tome i govori. Kod parova koji imaju decu, deca će u ovom periodu biti veliki faktor usrećivanja, radosti. U slobodnim vezama nešto bolja situacija do druge dekade meseca, kad briga za vezu i odnos pada u drugi plan, zbog brige o finansijama. Kada je posao u pitanju, uvećanje finansija je osnovna preokupacija i motiv, a ne sam učinak u radu. Komercijalni poduhvati do 20.Novembra imaju primat. Kada je zdravlje u pitanju, bolesti mogu biti samo produkt preterivanja u svemu, posebno opijatima, alkoholu i sl u zadnjoj nedelji Novembra.

VAGA- u ljubavnom životu Vage, neće biti značajnijih promena u prvoj dekadi meseca, čak će im se učiniti da je zabrinjavajuće mirno i tiho. Venera i Mars u 12. polju sem eventualno tajnih odnosa u prvoj dekadi meseca, pre će Vagama doneti ograničavanje slobode, mutne situacije ili nedostatak sreće u okolnostima. Situacija se značajnije menja od 8.Novembra kad prvo Venera, a nešto k asnije, tačnije 12.Novembra i Mars uđu u znak Vage, čineći da ljubavni i partnerski život ovog znaka postane znatno aktivniji. Od tog trenutka pa ostatak meseca Novembra, ritam se ubrzava, situacija se značajnije komplikuje i aktivnost partnerskog života traje do kraja meseca. Od druge dekade, opozicija Venere sa Uranom, ali i kvadrat sa Plutonom, sve sami nepovljni apsketi čine da se aktivnost ovih ljubavnih planeta, nakon dužeg skrivanja pokaže samo kao zatišje ped buru. Neke će se veze u tom periodu končano prekinuti bez želje da više traju makar i kao tajne, a neke će se transformisati i prerasti u nešto više. Dom Vage će istovremeno biti mesto većeg finansijskog troška, neplaniranog. Ipak ovaj znak će to sebi moći da priušti jer u prve dekade meseca i Sunce i Merkur borave u polju novca ovog znaka, čineći da se egzistencija popravlja kroz obrt, dinamizam. Aktivnosti vezane za prve dve dekade meseca se mogu ticati investicija, renoviranja doma, unapređivanje materijalnih interesa kroz bolje poslovanje i širenje posla koje Vaga sad jasnije vidi.
Kada je zdravlje u pitanju, pad energije primoraće Vage da se detaljnije pozabave svojim zdravljem i potraže još nečiju dijagnozu, jer će sumnja u postojeću biti opravdana.

ŠKORPIJA- prva dekada meseca je povoljnija za partnerske odnose posebno bračne, dok će slobodni predstavnici znaka koji su u ljubav ušli kroz prethodno uspostavljen prijateljski odnos, možda biti prinuđeni da u druge dve dekade meseca ili prikoče ili svoj odnos zadrže tajnim. Od druge dekade meseca Škorpija će biti mistična, sklona skrivanju svojih ljubavnih namera i veze, što joj neće teško pasti jer je to nekako u skladu sa njenim osobinama. U svakom slučaju u druge dve dekade meseca zastoj u partnerskim odnosima usled razno raznih neplaniranih okolnosti. Pratiće zato pojedine Škoprije u druge dve dekade meseca osećanje samoće, razočaranosti i kao da najednom ljubavni život trpi restrikcije koje ovaj znak nije dobrovoljno proizveo.
Kada je karijera u pitanju, posve druga slika, Sunce vladar polja karijere Škorpije, puno sjaja u njihovom znaku donosi im potencijal kakav odavno nisu osetile da imaju i kao da će sva svetla biti uperena u ovaj znak, željan inače dokazivanja. Merkur u njihovom znaku takođe stimuliše njihov um, rečitost, i kraj Sunca čini da svi oni čiji je posao na bilo koji način vezan za komunikaciju i govor, budu tokom Novembra odlični. Ovde znači intelelaktualni rad donosi prihode. Samo u poslednjoj dekada meseca polje novca ne stoji najbolja pa će predstavnici ovog znaka imati neočekivane troškove.
Kada je zdravlje u pitanju tokom ovog meseca Škorpija je puna energije, pozitivna čak preterano sklona trošenju, pa sve što može da je snađe su povrede u kretanju.

STRELAC- planete svetla i kretanja u polju tame, čine da i ovoj mesec Strelac dosta samuje i plače zapravo, pa je osećanje tuge koje ga prati jedan vid očišćenja. Ovo tugovanje se posebno tiče partnerstva, jer vladar polja partnerstva u 12.polju tame, ali i tajni, čini da Strelac dosta toga mora da radi u tišini i potaji, kako bi ohrabrio sebe da za njega ipak ima nade. Ove se posebno odnosi na one koji su u braku, dok će slobodni predstavnici znaka pokušati da svoj odnos obnove ili sklope novi, kroz polje prijateljstva i kroz prijateljsko druženje zapravo i to od 12. Novembra. Od tog datuma aktivnost sa polja karijere i zarađivanja, prebacuje se na polje druženja, prijateljstava i zajedničkih aktivnsti sa prijateljima. Neka prijateljstva u ovom periodu mogu biti i iznenada prekinuta, a povod za to sui neraščišćeni računi u zajedničkom poslovanju, u svakom slučaju oko dobiti-novca sukob.
Jupiter još uvek u polju karijere, kao vladar znaka, donosi posebne benefite Strelcu i štiti ga i protežira njegove interese, pa je ovo trenutak da Strelac za sebe zatraži ili povišicu ili bolju poziciju u radu, kao i dodatne bonuse od poslodavca. Ovo je zaštita autoriteta i ljudi koji stoje visoko u radnoj hijerarhiji. Zato će Strelca pratiti i sretne okolnosti kad su finansije u pitanju, pa je ovo mesec bolje zarade ili povećanja plate i prihoda uopšte.
Kada je zdravlje u pitanju u prve dve dekade meseca osećanje umora, dekocentrisanost, rasutost misli, čini da se Strelac inače brz u svemu, oseti nespretnim. Ovo je trenutak da Strelac disciplinuje sebe, uvede određeni sistem vežbi npr., koje će mu pomoći da se u naredne dve ipo godine izbori sa Saturnom, koji će ga u njegovom znaku trošiti. Znači, treba da jača i rasporedi snagu.

JARAC- ljubav i daljina povezani na neki način, ili se odnos održava na daljinu ili Jarac zbog svoje partnerke- partnera, se sprema na put do 8. Novembra dok do erotskog zadovljstva dolazi do 12.Novembra kad se Veneri pridruži i Mars. Inače je polje inostranstva već neko vreme aktivno kod ovog znaka, kao i dodatne obuke, završavanje studija ili studijska putovanja, kao i putovanja zbog rada. Od druge dekade meseca, već iste te planete prelaze u polje karijere Jarca i on naglo menja svoje interesovanje i sav svoj fokus preusmerava na društvene kontkate koji mu mogu omugućiti napredovanje u radu. Ljubavni i profesionalni život kao da su povezani, ali ovog puta samo smetnja jedno drugom. Pojedini odnosi će se održavati samo zbog napredovanja u poslu. Socijalni status partnera, Jarcu je u ovom periodu jako važan. Potreba za većim stepenom nezavisnosti i odlučivanja u karijeri sukobiće se sa interesima doma i porodice, pa su sa porodicom i ukućanima izvesni sukobi usled velikih Jarčevih ambicija. S druge strane, s lakoćom će Jarac u ovom periodu privlačiti uticajne ljude u svoj život, koji mogu pomoći njegov prosperitet.
Kada su finansije u pitanju, moraće malo da prikoči, jer će i u domu biti neplaniranih troškova. Kada je osa roditelja u pitanju, strasti se ne smiruju i Jarac i dalje ima dosta problema sa starijim članovima domaćinstva. Kada je reč o zdravlju, prve dve dekade iscrpljuju ovaj znak, jer ima previše stresova u njegovom životu. U zadnjoj dekadi meseca, tri planete u kući bolesti Jarca deluju pomalo preteće, jer tu će biti i vladar kuće bolesti Merkur, zadužen pre svega za plućne probleme. Neptun ne aspektuje povoljno Saturna, pa ovo mogu biti i pogrešne dijagnoze.

VODOLIJA- Sunce vladar polja partnerstva i braka i Merkur vladar polja erotike i ljubavnog života direktno u polju društvenog ugleda, slave i statusa, pa ovaj znak kroz svoje partnerstvo i ljubavni život dostiže jedan vid društvene sadisfakcije. Time će u Novembru status karijera i partnerstvo biti povezani, pa će i partner Vodolije uživati privilegije koje uživa Vodolija, zahvaljujući svom uspehu u radu. Ovo su posete značajnim društvenim događajima sa partnerom, zajedničko prisustvovanje dešavanjima koja su svojevrsna verifikacija dosadašnjeg rada Vodolije. Sve ovo je direktno povezano sa kućom novca i finansija, pa egzistencija ovog znaka u Novembru nije dovedena u pitanje, naprotiv uspeh u karijeri prati i finansijski uspeh i uvećanje prihoda.
Takođe neko ko u sferi rada Vodolije u hijerarhiji, stoji visoko, a suprotnog je pola, može ponuditi ovom znaku nešto više od saradnje, pa Vodolije ne treba da se nađu zatečene ovakvim ponudama. Kada je partnerstvo u pitanju, zajednička putovanja su još jedna stavka od velikog značaja, jer produbljuju odnose.
Kada je karijera u pitanju Sunce položeno u 10.polju, polju karijere Vodolije, nudi samo lidersku poziciju koju i ostali prepoznaju, pa se u ovom periodu pruža šansa da se poveća i obim posla i dobiju nove ponude. Tu je i Merkur, komunikator, koji u karijeri spaja kada je intelektualni posao u pitanju, prave partnere. Kada je zdravlje u pitanju, od druge dekade meseca Vodlija je snažnija i slakoćom prepoznaje svoje slabe tačke i pravovremeno reaguje, jer ne želi da ništa pomuti njen uspeh u Novembru.

RIBA- ako ima još nešto da dogovori sa svojim partnerom ili utvrdi bliskost koju je stvarala u proteklom mesecu Riba to treba da učini do 08. Novembra kada se Venera seli iz polja partnerstva i braka u polje podrške drugih i tamo pravi neugodan aspekt u drugoj i trećeoj dekadi meseca sa nekoliko planeta, donoseći Ribama neplanirane troškove i sukobe u partnerstvu zbog tih troškova. Od 12. Novembra se menja i interesovanje ovog znaka i primat kao da ima traženje sponzorstva na raznim stranama u želji da se pokrenu novi poslovi. Tako će parovi krenuti nešto slobodnijem ispoljavanju svojih strasti, ali i traženju zajedničke platforme za rad, podizanju kredita, kad im baš nije vreme. Merkur vladar polja partnerstva u polju duhovnosti, može ojačati partnerski život ili kroz zajedničko putovanje ili kroz posete i traženje različitih sadržaja na različitim mestima i u okviru različitih kulturnih dešavanja. I veze koje se održavaju na daljinu u ovom periodu doživljavaju procvat.
Kada je posao u pitanju, ovo je trenutak kad Ribe mogu pronaći modus ili za rad u inostranstvu ili saradnju sa strancima i inostranim zemljama. U polju karijere tek sledi uozbiljenje, sa mnogo ozbiljnijih prepreka od onih na koje su Ribe navikle, pa već sad pravljenje strateški dobrih planova može biti samo od koristi. Saturn tek što je ušao u njihovo polje karijere, gde ostaje naredne dvei po godine, polje pretpostavljenih i autoriteta, pa će ovaj znak biti prinuđen da trpi određene limite na tom planu i drugačije pregovara i sa javnošću i sa onima koji odlučuju o njegovoj karijeri. Biće to period verifikacije, provere društvenog ugleda. Kada je zdravlje u pitanju, nemir, strahovi, anksioznost su realna smetnja.