Zašto solarni horoskop ?

ZAŠTO SOLARNI HOROSKOP?
Analiza solarnog horoskopa pokriva period jedne rođendanske godine i ona ne prati kalendarsku godinu, kako nas često na to upućuju novinski članci o godišnjim horoskopima. Time je solarna godina, zapravo rođendanska godina, koja pokriva vremenski raspon od rođendana do rođendana.  

Analiza solara, sem detaljnog opisa same godine, obuhvata i devet eneida. Eneidi su rasponi od po 40 dana u okviru jedne solarne godine, čime dobijamo detaljniji pregled zbivanja po mesecima.
Analiza svakog solara je individualna i temelji se pre svega na osnovnim podacima: datuma, mesta i vremena rođenja, kao i mesta življenja, tačnije mestu boravka za sam rođendan.

U solarnoj karti možemo videti ključne trenutke i tematiku, dešavanja koja će se odigrati pod određenim okolnostima u rođendanskoj godini, te periode koji su povoljni za naša nastojanja. Planetarne energije koje će otvarati pojedine segmente našeg života, dok će drugi segmenti biti blokirani ili samo zanemareni, gde će nam se otvarati, a gde zatvarati vrata, čemu će nas učiti, kakvim životnim iskustvima i uvidima voditi taj period.

Analiza solarne karte nam omogućava da na najbolji način, u tačno određenom vremenu za to, aktiviramo svoje potencijale u pojedinim segmentima života. Sem eneida, analiza solara ili godišnjeg ličnog horoskopa, podrazumeva pregled tranzita, te vrlo važnih eklipsi-solarnih i lunarnih  ili tzv, pomračenja Sunca i Meseca, te mladog i punog meseca u okviru vremenakog raspona koji posmatramo. 

Svako ko iole poštuje vreme svog života, treba sebi da čestita rođendan, analizom solarne karte.