Mars u Raku!

MARS U RAKU!
Šta nam donosi ova planeta u periodu: 26.06.2015. – 08.09.2015.

Planeta Mars u znaku Raka je u svom padu, što znači da ovo nije mesto gde ona daje svoje najbolje kvalitete, a lako ispoljava loše. Upravlja našim animalnim delom prirode, seksualnom energijom. Zadužen je za hirurgiju, operacije, oružje, rat, nesreće… Njegovo delovanje je iznenadno, naglo, uznemirjujuće. Može se koristiti konstruktivno kao snaga, rad, težnja i takmičarski duh, a može i destruktivno kao sukob, nasilje. U Raku kardinalnom znaku, ova planeta se ispoljava takođe kardinalno-snažno.
planeta mars
Pošto je Rak vodeni znak kojim vlada Mesec, a prirodni vladar 4.polja, doma, porodice, majke, sa Marsom u sebi, Rak teško razvija svoje osnovne kvalitete, saosećajnost i spremnost da se pomogne. Stoga sa Marsom u Raku, reč je o emocijama koje idu iz krajnosti u krajnost, koje nemaju u svojoj manifetaciji rafiniranosti. Tako se ide od zadržavanja emocija u sebi do eksplozije istih i nemogućnosti da se pravilno artikulišu. Potom, Mars ovde položen lako razvija rodoljublje bez pokrića, prvo ga razbuktava, a potom gasi. Vatra-Mars u vodi-Rak, nema potencijal da se razvije. Kada je naše telo u pitanju, na udaru su grudi, stomak, gornji delovi jetre, a kad su klimatske prognoze u pitanju ovde je uvek reč o nepogodama i pobuni prirode.
Ipak Mars u Raku-domu, ima određeni potencijal, jer tamo gde je Mars ulažemo najveću energiju. Zato će mnogi gledati da se okupe u domu svojih roditelja, logično pred nama je leto kad mnogi koji žive udaljeni od najbližih, dolaze u rodni grad da obiđu svoju kuću, roditelje, majku. Majka je u našem horoskopu predstavljena Mesecom, planetom koja je vladar Raka, pa Mars u Raku može biti i sukob, neslaganje sa majkom. U svakom slučaju, akcija u domu, u rodu. Stoga, akcije koje će se preduzimati u domu, mogu imati oscilatorni karakter, jer Mars u Raku remeti porodične odnose. Malo ko će biti spreman da žrtvuje svoje stavove, svako će vući na svoju stranu u želji da nezavisno radi i donosi odluke sam. Oni čije su majke bolesne, prolaziće kroz težak period, a i majke će se generalno osećati loše-napadnuto i njihovo raspoloženje biće promenjivo.
Kada je partnerski život u pitanju, ili je nešto stišana seksualnost, sa više rafiniransoti i senzualnosti ili se ide u preterivanje sa uživanjima. Snaga njegovog delovanja u pomentuom periodu ponajviše će zavisiti od toga, koje polje našeg natalnog horoskopa zauzima znak Raka. Ono što će definitivno svi osetiti, to je veća aktivnost u matičnom domu, poridici sa tendencijom sukoba među ukućanima. Na široj ravni možemo lako biti iznenađeni prirodnim nepogodama. I mada Mars u Raku jeste prevashodno emocija, to je emocija koja se guši. Nezaboravimo, priroda Marsa je malefična, pa je on u najboljem slučaju tenzija u domu, a u najgorem požar u kući!

Vesna Korać